keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ja mä taas kyttäsin poppelia

Unissani on harvoin tarinallisuutta tai edes rakennetta. Tunnelmaltaan ja väritykseltään tämä elokuvakatkelma muistuttaa silti erehdyttävästi yötajuntani maisemia:6 kommenttia:

 1. Ymmärtääkseen uniaan on emansipoitava mielensisältönsä tukahduttavien narratiivisten rakenteiden kudelmista. Miksi siis mainita itsestäänselvyys "unissani on harvoin tarinallisuutta tai rakenteita"?

  Ja nähdäkseni ylläolevalla videolla ei ole mitään tekemistä sen aidon ja alkuperäisen Suomi-Zenin kanssa. Videolla puhuvan henkilön kireä ääni ja minkäänlaisen konstruoidun tausta-ambientin puute tekee todellisesta kontemplaatiosta ja mielenkeskittymisestä mahdotonta.

  Saanen siis tutustuttaa sinulle Suomi-Zenin todellisen klassikon: http://www.youtube.com/watch?v=V4aC8xo0qeo

  Suosittelen käyttämään tuota nukkumisen taustasäestyksenä. Kertojan hypnoottinen ääni ja taiten rakennettujen syntetisaattoriharmonioiden luoma kudelma tekee unista enemmän kuin unia: todellisia sielun löytöretkiä kollektiivisen alitajunnan keskipisteeseen.

  Parhain terveisin, Zen-mestarisi

  VastaaPoista
 2. Tutustuin tähän valistusvideoon noin vuosi sitten. Eräänä uinuvana tajunnansisältönä se on selvästi determonoinut elämänvalintojani siitäedes. Kiitos Korpille, joka palautti nämä piiloon vajonneet mekanismit päivänvaloon. Ääniraidalla musisoi Residents, jota sivuavan blogimerkinnän olen ajatellut jossain vaiheessa kirjoittaa.

  VastaaPoista
 3. Saammeko jonain päivänä Ansariin kollaasin kauneimmista levynkansista (LP:t, CD:t, EP:t, singlet), kuten olemme jo saaneet kauneimmista kirjankansista? Se olisi oivaa täydennystä ANE:en esteettis-kulttuuripoliittisiin kirjoitussarjoihin.

  VastaaPoista
 4. Olen miettinyt useampaankin kertaan levynkansikatselmuksen kokoamista ja varmaankin se vielä joskus toteutuu. Alalla vallitsee tosin kova kilpailu; en usko että omat levyni vetäisivät aivan vertoja esim. näiden kokoelmien kauneimmille kansille:

  http://www.stevecarter.com/albumcovers.htm

  http://bizarrerecords.com/wordpress/full-index/

  VastaaPoista