maanantai 14. tammikuuta 2013

Turun kaupunginvaltuuston kokous 23.4.2012


LEINO: Tässä on minun suuri kärpäseni - kirjablogi.

MÄENPÄÄ: Se on varmaan - mielenkiintoinen harrastus...

LEINO: Kyllä se on. Mutta vilkaiskaapa seuraavaan huoneeseen. Se on varsin erikoinen. [--] Käykää vaan peremmälle.

MÄENPÄÄ: Mikä huone tämä on?

LEINO: Tämä on hautakammio.

20 kommenttia:

 1. Tässä lopussa aletaan olla jo Poen Amontilladotynnyrin maisemissa - kursiiveja voi sijoittaa vaihtelevasti. Tällä luennalla mielenkiintoinen dialogi tematisoituisi mukavasti, mutta mitä tämä (kurs.) tarkoittaisi kaupunginvaltuuston kokouksessa käydyn vuoropuhelun suhteen. Pitänee kaivaa pöytäkirjat esiin - käsiteltiinkö Turun vanhoja rakennuksia ja päätettiinkö niiden olemassaolon uudelleenarvioinnista?

  VastaaPoista
 2. Jaaha, avainsana taisi olla tuolla tuo Aarne Tarkas, kyse siis lainahöyhenistä, otsikko vain sijoittaa puheen uusiin kuvioihin. Silti Poe käy mielessä...

  VastaaPoista
 3. Kyseisessä kokouksessa ei nähdäkseni tapahtunut muuta dramaattista kuin että Mäenpää hyväksyttiin yksimielisesti käräjäoikeuden lautamieheksi. Päätös johti valituskiistaan, jonka seurauksena Turun hallinto-oikeus kumosi Mäenpään valinnan seur. syksynä.

  Kursiiveihin ei ole koodattu mitään piiloviestejä. Pyrin lähinnä jäljittelemään sanapainotuksia keskustelijoiden puheessa. Dialogi on purettu tekstiksi kokouksen videotallenteelta.

  VastaaPoista
 4. Mäenpäähän on muutenkin oikeudessa aina, joten olisi ollut vain käytännöllistä että hän olisi ollut siellä lautamiehenäkin. Olisi väliin voinut hypätä lautamiesaitiosta oikeuden esineeksi ja sitten takaisin. Hyötyliikuntaa olisi ollut. Ja paljon.

  VastaaPoista
 5. Juurikin tämä ajatus käsittääkseni oli alkup. valtuustopäätöksen taustalla. Mafioitunut noitavalavelvoitteinen byrokratiapirunnyrkki jyräsi jälleen yleishyödyllisen aikomuksen.

  VastaaPoista

 6. Katsoin vielä noita kursivointeja. Mielestäni niiden pohjalle hahmottuu monessa suhteessa yleispätevä vuoropuhelun / elämän polku vaiheineen, siirtymineen ja kommunikatiivisine reaktioineen. Liekö tällaisia merkkejä löytyy miltei kaikesta kommunikaatiosta, jos louhimme aineistoja:

  Tässä - mielenkiintoinen - seuraava - hautakammio

  Mitähän jotkut kognitiiviset kielen / kirjallisuudentutkijat sanoisivat, vetäisivät varmasti heti tiedolliset skeemat esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdintasi kursivoinneista johdatti minut palaamaan erään lempikirjani ääreen. Ajattelin kirjoittaa seuraavaksi siitä mutten uskalla vielä valottaa aikeitani tarkemmin, sen verran "hakusessa" tiedolliset skeemani toistaiseksi ovat.

   Poista

 7. Joo, ei muuta kuin "taajuuksia" odottamaan, ehkäpä ne saapuvat alkuillasta, jos pakkanen vähän hellittää Lapissa -- ääh, vasta nyt huomaan, että profiilikuvasi neljäntuulenlakki on kadonnut, ehkä siinä oli jotakin... ei vikaa mutta jotakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lämmintä some-yhteisöllisyyttä vaaliakseni halusin mattimyöhäisenä osallistua siihen vanhaan meemiin, jota sinunkin potrettisi edustaa, siis että profiilikuva ymmärretään kirjaimellisesti sivukuvana.

   Poista
  2. Mainitsinkin "vanhasta" potretistasi Haapan Veskulle blogissani! Niin! Ja heti menit vaihtamaan! Narsistina olen sitä mieltä kaikki johtuu itsestäni!

   Haapan Vesku? Eli onko V. Haapala salanimi...

   Tuollainen profilointi on nähdäkseni erikoisuuden tavoittelua, toisin on meillä jotka olemme potretissamme silleen kuin koulukuvassa.

   Poista
  3. Viimevuotinen kommenttilaatikon keskustelu todistaa minun suunnitelleen profiilikuvan vaihtoa jo 7.12.2012, mutta kieltämättä päädyin ratkaisevaan askeleeseen vasta käytyäni vastikään nuuhkimassa ajan henkeä blogissasi.

   Poista
 8. Minun olisi kyllä aika vaihtaa kuvaa: katse suoraan edestä (ja katse eteenpin), tukkaakin on lähtenyt kiitettävästi, otin sellaisen kesätukan keskellä talvea, kun kuuntelin erästä joululauluar... Tuo uusi nietzscheläinen profiilikuvasi augustinuslaisine tunnustuksineen (tai niiden poseerauksineen, somessa kun ollaan) on kyllä niin veretseisauttava, että sitä voisi koettaa jopa verenseisautuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En henk.koht. "koe" hiusten määrän ja/tai laadun olevan mikään ongelma profiilikuvassasi, päinvastoin. Ennemmin kiinnittäisin huomiota aurinkolasien (vahvuuksilla?) käyttöön, joka on omiaan virittämään blogisi lukijoiden mielissä pahaenteisiä etäisyyden, kasvottomuuden ja/tai salaliittolaisuuden vaikutelmia.

   Poista
 9. Tarkkanäköinen havainto, ystäväiseni, ja ottaen huomioon, että takanani (kyseisessä kuvassa) ovat Vatikaanin kaikki aarteet ja salakäytävät, tosiaankin, distanssi ja salajuonet, hmmm. tuskin olisit voinut osua oikeampaan, ja nuorempana jotkut uskalsivat kutsua minua Veijo Essoksi... Veskuttelut vielä siedän, toistaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kiinni tähän Veskun "veskuttelu"-keissiin. Veskuttelin tieten tahtoen koettaen luoda sellaista muinoista työmaaruokalailmapiiriä, jossa sinutellaan hellästi lempinimihengessä. Nähdäkseni juuri sitä somessa uupuu ja teenkin mielelläni säkaupat jengin kanssa.

   PS: hassu juttu: luulin että Jaska on tyrkännyt profiiliinsa Petrellin Lennun! ihan sama näkö!

   Poista
 10. Jep, ei mulla oo mitään veskuttelua vastaan, jäi vaan tuosta Jaakon hauskasta kommentista + Sami sun leikittelystä päälle joku hassu kela, jonka näpyttelin 15 asteen pakkasessa - nyt en muista tarkkaan mikä, kustantamon tarjoamat blinit ja lisukkeet hämärtävät arvostelukykyni ja muistijälkeni - hauskaa iltaa vaan kaikille, olemme tulleet pitkän matkan Turun kaupunginvaltuustosta tähän hetkeen.

  VastaaPoista
 11. Sami: Minä ja Armanin aluejohtaja Leonardo Petrelli olemme tosiaan kuin kaksi marjaa. Tullissakin meidät sekoitetaan jatkuvasti. Yhdennäköisyydestämme on tullut elävä legenda niin kv. liikemiespiireissä kuin Opus Dein illanistujaisissakin.

  Vesa: huomasin äsken järkyttävän asian. Olet ollut viime vuoden kuntavaaleissa keskustan ehdokkaana Rovaniemellä. Kaiken huipuksi olet valehdellut ikäsi törkeästi kustantajalle ja meille - ystävillesi. Häpeäisit! Kehtasit vielä muutama päivä sitten jossain blogikeskustelussa väittää olevasi poliittisesti sitoutumaton. Voiko mihinkään enää tässä maailmassa luottaa?

  VastaaPoista
 12. Jaakko: mietin pitkään mistä tuo profiilikuvasi minua muistuttaa. Saat ehkä palautettua mieleesi takavuosien tilannekomediasarjan Huonosti käyttäytyvät miehet ja sen toisen päähenkilön Garyn (Martin Clunes) - olet aivan ilmetty Gary, 10 kiloa laihempana, ja huom. tällä hahmolla palaat lähemmäs blogisi alkuperäistä ideaa tiirikkaharrastuksesta (Gary työskenteli murtohälyttimiä myyvän yrityksen palveluksessa), myös "poikamainen" "partiolaishuumori" nietzscheläisellä "twistillä" välittyy paremmin. Pakko myöntää: olen keskustapuolueen miehiä, Rovaniemi on kotipaikkani ja harrastan moottorikelkkailua, turha tässä on enää väistellä. Kaikki muu on tyhjää sepitettä. Pyydän kuitenkin, ettette tuomitse minua samalla mitalla, jolla olen aiheuttanut teille mielipahaa "väärän" identiteetin myötä, ja vaikka olenkin esiintynyt toisena ihmisenä, voin vilpittömästi sanoa, että olen tarkoittanut jokaista sanaa, jokaista tekoa, jonka olen tehnyt, mukaan likien väitöskirjani ja 3 runokokoeömaani. En nähnyt Rovaniemellä muuta mahdollisuutta, ja sulautuminen etelän piireihin kiehtoi... Ehkä voisimme harkita jopa sitä, että tarkistaisimme käsityksiämme persoonasta. Joustavan persoonan on helppo sopeutua erilaisiin rooleihin, ja niin kauan kuin siitä ei ole sanottavaa haittaa. Suoraan sanoen voisin luopua jopa kepun jäsenkirjasta, jos se helpottaisi aiheuttamaani mielipahaa. Mutta moottorikelkkaani ette vie...

  VastaaPoista
 13. Okei Vesa, nyt kun tunteeni ovat ensijärkytykseltä vähän jäähtyneet, voin tarkastella sokkipaljastusta kiihkottomammin. Emmekö kohtaakin tässä taas aikamme ihmisen, laatukuvan pirstaloituneesta mediakulttuuristamme? Ominaisuudettoman, kameleonttimaisen arvoituksen, Zelig-hahmon josta emme saa otetta ja jonka varjomaisessa olemuksessa näemme vain omien odotustemme ja toiveidemme heijastuksia... Moottorikelkat ynnä muut Nova Groupilta saamasi rojut saat kaikin mokomin pitää. Taloudellisia väärinkäytöksiä enemmän minua askarruttaa nimenomaan mainitsemasi "joustava persoona", identiteetin liukeneminen roolileikkien päättymättömyyteen.

  Kuvahaku muuten vahvisti, että rovaniemeläisellä rinnakkaisminälläsi on tosiaan lyhyt - ts. lähes olematon - kesätukka.

  VastaaPoista

 14. En voi sanoa muuta kuin että oli virhe alkaa kommentoida blogia jonka alatunnisteena on "Hän varasti elämän" (nomen est strikes back...); tarkimminkin varjellut salaisuudet huudetaan katoilta jne. Omaa kesätukkaista itseäni (Rovis-Veskua) siteeratakseni: "Näköpiirissä on vauhtisokeutta. Kemi-Tornion amk on päässyt sanelemaan talous-asioissa. En hyväksy tätä neuvottelutulosta!"

  Kiitän anteeksiannosta, jään suosioosi, nimim. Selig-Zelig

  VastaaPoista