maanantai 26. marraskuuta 2012

Matka alkaa

Arkailin pitkään oman blogin perustamista, koska tunnen tietotekniikkaa huonosti ja internet vaikuttaa muutenkin pelottavalta paikalta. Aloittamispäätökseen vaikutti lopulta kaksi asiaa.

Tutustuin taannoin netissä kansainväliseen tiirikkayhteisöön ja kiinnostuin tiirikoinnista, joka näkyy olevan erittäin suosittu harrastus maailmalla. Tamperelaisen kaimani Jaakko Fagerlundin blogi on kuitenkin viettänyt hiljaiseloa melko pitkään. Ajattelin, että aika voisi olla kypsä uudelle kotimaiselle tiirikkablogille.

Heti kättelyssä täytyy korostaa, että olen alalla vasta-alkaja enkä tiedä tiirikkakulttuurista vielä enempää kuin mitä olen muutassa viikossa netistä opiskellut. Toivon, että kontakteja tiirikoinnin konkareihin hiljalleen muodostuu. Kenties saan joltakulta ystävälliseltä asiantuntijalta vinkkejäkin käytännön pulmatilanteisiin.

Tätä ennen aion joka tapauksessa keskittyä mukavuusalueeni ytimeen eli aiheisiin, jotka tunnen läheisemmin: kirjallisuuteen ja taiteeseen, parisuhteeseen, rakkauteen, matkailuun, liikuntaan, ruoanlaittoon - tai kuten otsikkokin sen sanoo: arvoitukseen nimeltä elämä. Aloitan kirja-arvosteluilla: parin seuraavan kuukauden ajan tulen ruotimaan teoksia, jotka ovat tavalla tai toisella - joko hyvässä tai pahassa - vaikuttaneet omaan kirjoittamiseeni.

Kattaus sisältää sekä uutta että vanhaa, hattarankeveästä viihteestä arvostettuihin klassikoihin. Uunituoreita kohuteoksia valikoimistani ei tällä kertaa löydy; tähtään pitkäjännitteiseen ja syventyneeseen lukemiseen. Eiväthän kirjallisuuden todelliset merkitykset ja arvot ole mitään sesonkikohtaisia päiväperhoja, vaikka kulttuuriuutisia lukiessa niin voisi joskus luulla.

Tervetuloa sivistymään ja viihtymään.      

19 kommenttia:

 1. Ah, niin tuli tämä ensimmäinen sitten luettua. tiirikka, tii rikka

  VastaaPoista
 2. Tätä on odotettu! Tämä on se puuttuva pala wikipedian pallossa, puuttuva nappi moraalifilosofin niskassa. Ylänurkan mies tiirikoi meidät lempeästi läpi epätiedon sumun. Nyt internetissä on hyvä olla lapsiperheidenkin.

  VastaaPoista
 3. Onpa totisesti hienoa! Toivottavasti pääset pian tiirikkakirjoitttelun pariin - suurin osa lukijoista varmaankin on aika paljon kiinnostuneempi lukoista kuin vanhoista kirjoista. Toivon myös, että rohkaistut julkaisemaan otteita (ja kuvia!) nuortenromaanistasi Anni ja Tallitylleröt jo ennen vuoden 2014 suurta julkaisupäivää.

  Lupasin laittaa kommenttilaatikkoosi makkaramainoksia. Tässä yksi: http://www.adturds.co.uk/wp-content/uploads/2011/12/mcwhinneys-sausages.jpg - ei tuolla ole mitään tekemistä kirjallisen tuotantosi kanssa, ellet sitten innostu käyttämään oheista Kartta ilon lähteelle -teoksen kannessa.

  VastaaPoista
 4. Tiirikat esiin - niitä tarvitaan vielä! Ei tästä näin pienillä puheilla selvitä.

  VastaaPoista
 5. Tätä pelkäsinkin: ei tarvitse julkaista kuin yksi pieni johdantoteksti, niin heti (exäni ja sukulaisteni todennäköisesti masinoima)nettikiusaajajengi Arnkil & Co. aktivoituu.

  Ad Omnia: Olkaa ihmisiksi tai suljen koko kommenttiluukun!

  VastaaPoista
 6. Onko tää nyt sivistynyttä keskustelua, vaikkei keskustelua ole ja se on ihan tyhmää kun en kato beebeetä.

  tags: Baudelaire, Flaubert, dandy, ergodinen kirjallisuus, navettaproosa on kamalaa, Kai Laitinen

  Nimimerkki "Juokaa pullollinen metanolia"

  VastaaPoista
 7. Nimenomaan, Sami. Toistan vielä toivotuksen: tervetuloa sivistymään ja viihtymään. Luvassa jokaiselle jotakin, sulavaa sukkulointia makutottumuksesta toiseen, kaikkien kansankerrosten ja kuluttajasegmenttien tasapuolista liehittelyä.

  VastaaPoista
 8. Ent. työnantajani (1996-1998) Kulutustutkimus - Oy Marketing Radar Ab on hyvä kartoittamaan, suosittelen. Kuluttaja saa heiltä rahoilleen vastinetta ja yritysviihtyvyyteen panostetaan. Kaikille kivaa ja toivon Sinulle ratkiriemukkaita sivistys- & viihdepyrinnön hetkiä näin "kokeneena" (ironiset ja monimieliset lainuut) "bloggaajana" (?) (!).

  tags: elämänilo, sivistys, onni, kehitys, alaviitteiden himo, Kone Oyj

  VastaaPoista
 9. Tuohon tervetulotoivotukseeni sisältyy muuten lisäksi vanha kunnon koulumestarien tasavalta -asenne. "Tervetuloa sivistymään." Luennoin siis yksisuuntaisesti ylhäältä alas. Jos kommenttilaatikkoon ilmaantuu rakentavan älyllisen dialogin oraita, tulen tukahduttamaan ne kaikki rautaisella nyrkillä.

  VastaaPoista
 10. Jaakko, johdata meitä rautaisella hanskalla, sellaisella silmikkohanskalla, ja muistakin lyödä lujaa... Tässä rakkaassa maassamme onkin jo pidempään odotettu bloggaria, joka johtaa eikä availe keskusteluja.

  VastaaPoista
 11. Jaakko, muista myös tukahduttavaa yksinpuhelua höystävä "rehevä" huumori setämäisine silmäniskuineen. "Naistutkimus on tärkeää -- itsekin on tullut muutamia tutkittua" Jne. jne. Tavoitteena maakuntalehden letkeä mutta kantaaottava kolumnigenre vaimon piirtämine vinjettikuvineen.

  HUOM. Itsenäisyyspäivä lähestyy, olisiko syytä muistuttaa puun "halaajillekin", millä kalliilla valuutalla kansallinen omaisuutemme on myyty -- kuitenkin pilke silmäkulmassa. Näillä asetuksilla blogistasi tulee 2020-luvun suomalaisen nettikeskustelun liekehtivä majakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa mielessä kävi, että julkaisisin täällä Loimaan lehdestä, Seutusanomista, Turkulaisesta ja Aamusetistä talteen ottamiani vanhoja kolumneja ja mielipidekirjoituksia häpeilemättä omissa nimissäni. Tyylilaji useimmissa on juuri tuo mitä havainnollisesti kuvailet. En vain enää muista, minne leikekokoelmani varastoin. Voi olla että heitin sen menemään viime kesänä puolueen sisäisissä puhdistuksissa.

   Poista
 12. Odotan (koko lihaspanssari) jännittyneenä, miten rautanyrkillä tukahduttaminen onnistuu ilman armotonta sensuuripolitiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaaliterroristiryhmä Anonymous onnistui nähtävästi jo maanantaina murtautumaan blogger-tililleni. Kuten näkyy, kiusaajat käyvät selkäni takana sallimassa näitä kommentteja. Toistaiseksi voin vain seurata voimattomana vierestä henkiseen pääomaani ja mieleni rakenteisiin kohdistuvaa nakerrus- ja hivutustyötä. En silti lannistu alkumetreillä. Ankarat saneeraustoimet alkavat lähitulevaisuudessa. Jos muu ei auta, kutsun apuun venäläiset liikekumppanini.

   Poista
  2. Itse ja omasta puolestani totean, että luonani on käyty. Vaikka olen vaihtanut salasanani. SRP:n konselji käsittelee asiaa seuraavassa täysistunnossaan, en tiedä miten meidän käy.

   tags: konselji, lihas, gender-redneg

   Poista
 13. Blogin perusparametrit ovat jo kohdallaan, koska google-haulla "onnen tiirikka" ensimmäiseksi osumaksi tulee pitkä suomi24-keskusteluketju otsikolla "Turun hiippari tuntuu entiseltä kiinteistöalan duunarilta." Tältä pohjalta voi vain onnistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkö se ilkeämielinen vihjailu jo alkaa! Tehtäköön heti selväksi lukijoille: minulla on vedenpitävä alibi kaikille noille illoille (tarvittaessa voin lyödä kuulustelupöytäkirjat tiskiin) enkä sitä paitsi ole ikinä työskennellyt kiinteistöalalla.

   Poista
  2. Kyllä haluamme nähdä pöytäkirjat. Tämä herättää lisää kysymyksiä:
   http://yle.fi/uutiset/royhkea_tirkistelija_herattaa_pelkoa_oulun_etelaisessa/6394323

   Poista
  3. Kuten käy ilmi blogimerkintääni "Finlandia Junior" koskevasta keskustelusta, olen päättänyt nyttemmin kääntää tiedotuspolitiikan suhteen kelkkani 180 astetta. Päätökseen siis vaikutti dosentti Bäckmanin osakseen saama ala-arvoinen kohtelu mediassa. Toisin sanoen mitään tietoja ei tipu blogin lukijoille eikä muillekaan tahoille. Siteeraan itseäni vielä selvyyden vuoksi(kommentti 2. joulukuuta):

   "Toisin kuin Bäckman, en tule ankarimmankaan painostuksen alla avaamaan massiivista haastatteluarkistoani viranomaisille enkä medialle. Jätän myös omaan arvoonsa läpikorruptoituneet suomalaiset oikeuselimet ja käytän vain Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen valitustietä."

   Poista